Bize Ulaşın : 0 224 322 00 00

Türkiye’nin Hosting Markası.

Eklenti ile WordPress site taşıma

Bu yazımızda wordpress site taşımayı eklenti ile yapacağız, bunun için öncelikle WordPress admin panelimize giriş yapıyoruz.

WordPress admin panelimize giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde göründüğü gibi Eklentiler bağlantısına tıklıyoruz.

Ben en çok kullandığım ve çok basit bir şekilde taşıma yapabilen Duplicator eklentisi ile devam edeceğim, WordPress eklentileri içerisinde bir çok bu eklentiye benzer eklenti bulabilirsiniz.

Eklenti yükleme sayfasındaki arama kutusuna “Duplicator” yazıyoruz ve Duplicator – WordPress Migration Plugin eklentisine Şimdi Kur bağlantısını tıklayarak devam ediyoruz.

Eklentimize Etkinleştir dedikten sonra bizi otomatik olarak eklentiler sayfasına yönlendirecektir.

Sol tarafta bulunan menümüzün içerisine Duplicator adında bir bağlantı gelecek ve bu bağlantıya tıklayarak WordPress sitemizin yedeğini alacağız.

Sağ Üst köşede bulunan Create New sekmesine tıklayarak devam ediyoruz.

Karşımıza gelen bu sayfa’dan gelişmiş ayarlar seçebilir yada default ayarlar ile devam edip WordPress sitemizin yedeğini alabiliriz.

Duplicator WordPress sitemizin içeriğini analiz etti ve işlemlere başlamak için Yes. Continue with the build process! kısmındaki kutucuğa işaret koyup Build bağlantısına tıklayarak sitemizin yedeğini almak için hazır. Build bağlantısına tıklayıp yedeğimizi indirilebilir hale getirelim.

Sitemizin yedeği alınıyor.

Yedek alma işlemi tamamlandıktan sonra 2 adet dosyamız indirilmek için hazır installer ve Archive dosyalarımızı bilgisayarımıza indiriyor ve yeni hosting hesabımıza bu iki dosyayı yüklüyor ve http://alanadınız.com/installer.php dosyasını çalıştırıyoruz.

Yukarıdaki dosyaları ftp aracılığı ile yada Plesk Panel Dosya Yükleme ile yeni hosting hesabımızın içerisine yüklüyoruz, ve ardından yukarda bahsettiğim gibi installer.php dosyamızı çalıştırıyoruz.

Next diyerek bu bölümü geçiyoruz.

Bu ekranda yeni oluşturacağımız veritabanı bilgilerimizi girdikten sonra Test Database bağlantısını tıklayarak kurulumu tamamlıyoruz, işte hepsi bu kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anında Kurulum

Sunduğumuz tüm hizmetler siparişinizin akabinde anında otomatik olarak kurularak aktif olur ve erişiminize açılır.

Kolay Yönetim Paneli

cPanel ve tüm gelişmiş eklentileri ile mümkün olan en gelişmiş ve en kolay Web Hosting yönetimi elinizin altında.

Ücretsiz Yedekleme

Web Hosting ve E-Posta hesaplarınız her gece otomatik olarak yedeklenir, siz hata yapsanız bile geri dönüşü mümkün.

100% Güvenlik

Sunucularımız günümüzün tüm güvenlik önlemleri ile donatılarak güvenlik uzmanları tarafından izlenmektedir.